Uutinen
Open menu

SHVS-dagens lokala program 19.4. - gå med!

Nyheter

9 apr 2018

Den första nationella SHVS-dagen ordnas på campus runt om i landet 19.4.2018. Dagens tema är ensamhet. Vi vill öka kännedomen om de skadliga effekterna av ensamhet och presentera idéer och sätt att främja gemenskap bland studerande. Titta på ditt lokala program och gå med!

SHVS-dagen

I Helsingfors vid verksamheten i Tölö kan du bekanta dig med Kohtaus ry:s verksamhet. Detta urbana vardagsrum för personer i åldern 18–30 år ordnar program från utespel till singelkvällar. Kom och dela med dig av dina idéer om hur ensamhet kan förebyggas. .  Töölönkatu 37 A, 00260 Helsingfors / 1.våningen vid 8-13.

I Otahalli i Esbo kan du prova olika bollsporter veckoy 15-16, Unisport, Otaranta 6, 02150 Espoo www.unisport.fi. filmklubb Montaas’s filmkväll 15.4., os Otakaari 20 A, 02151 Espoo, https://montaasi.ayy.fi/.

I Åbo ordnar vi en pop-up-mässa tillsammans med andra aktörer  19.4. vid 11-14 (Natura). CampusSport har öppet hus och på Educarium (EDU1 klocan 15.15) håller ensamhetsforskaren Niina Junttila en föreläsning om ensamhet bland unga. Det blir också filmvisning på dagens tema.

Vid Tammerfors universitet håller ett Kompiscafé öppet i entréhallen och där kan du hämta en egen survival kit. 19.4. vid 13.30 – 15.00  (Pinni B).

I Joensuu presenteras dagens tema vid självbetjäningspunkten i SHVS:s entréhall. Yliopistokatu 2, 19.4. vid 10-14.

I Jyväskylä syns ensamhetstemat hela veckan. SHVS:s personal finns på plats på träffpunkten Rentukka 17.4 och gymmet i Rentukka har öppet hus. Studentkåren och högskolemotionstjänsterna ordnar en utflyktsdag i naturen 18.4 och i SHVS:s fysioterapilokaler ges Kompismassage. Pop-up-evenemang på ensamhetstemat ordnas i Ilokivi 19.4. vid 11-13. 

I Kuopio finns SHVS:s personal på plats på campus i Canthia och Snellmannia.

I Uleåborg finns ”Vi äter tillsammans”-bord i universitetets studeranderestauranger och i SHVS:s lokaler ordnas pop-up-evenemang.

I Rovaniemi finns presentationspunkter i universitetets entréhall med tips för förebyggande av ensamhet 19.4. klo 10-13.

Delta i sociala medier

Du kan också delta i SHVS-dagen i sociala medier. Från 16.4 till 19.4 kan du posta en bild eller video på Instagram med hashtaggarna #ensamkväll, #ensamhet och #shvsdagen och berätta vad du gör när du är ensam.

Kom med! Vi förebygger ensamhet tillsammans. Vi ses i hälsoarbetsgrupper och under läroanstaltsbesök, startinfotillfällen för studerande, tutorutbildningar och ämnesföreningars välmående-kvällar. Tillsammans skapar vi bon där gemenskap kan växa fram och utvecklas.

P.S. Följ infotavlorna på ditt campus och SHVS:s kommunikation i sociala medier.